Evenemang

Sommarens program är ännu inte klart. Så snart vi vet uppdaterar vi här. MEN…:

… lördag den 13 april kommer Brännkyrka Vokalensemble på besök. Vi bjuder på finstämd sång varvat med svängig kammarmusik med hammondorgeln i centrum. Två olika soppor med bröd och kaffe med kaka kommer finnas. Allt detta till en priset av 100 kr. Vi kör igång kl 18.30. Välkomna!

Genomförda evenemang:

12/8 2023: Utomhuskonsert Loj med vänner. Fläskkarren och dom starka korvarna tog slut redan innan solen gått ner bakom grantopparna då näranog 200 personer tog plats framför scenen. Det är glömt nu, men minnet av en mysig kväll lever förhoppningsvis kvar. På scenen Lars-Olov Loj Johansson, Camilla Kastberg, Alice Fagerberg, Leif Lusen Jonsson, Markus Jönsson, Micke Jansson, Conny Mogren, Jonny Nilsson och Pontus Andersson.

18/8 2023: Jazzfest med nyare och äldre jazz för alla åldrar under rubriken Joakim Falks Blue Devils. På scenen: Joakim Falk, Adam Falk, Uno Dvärby, Hasse Westling, Pelle Andersson, Pontus Andersson. En höjdarkväll för alla jazzdiggare.

24/8 2023: Plötsligt händer det! Claes Yngström och hans Blue Devils gästspelade hos oss. En magisk kväll med bästa bluesgänget!

15/7 2023: Konstutställning Ester Eriksson, verksam i bygden på 50-talet. Lyckat, roligt att många kom och tittade på utställningen!

22/6-2/7 2023: Sommarteater ”1963” på granngården här på Näset, i Teaterverkstans regi. Det blev ju succe. Totalt såg 1000 personer föreställningen!

5-7/7 Mirakelkonsert med Cirkusorkestern i Musikladan. Biljetter via SMS till 070-517 2551 med namn och datum.

Konstrunda i Ljungandalen 5-6 november 2022

Vi har återigen det stora nöjet att ha Anna Malmström och Carina Färm som utställare på Mitt musteri. Förutom att titta på vacker konst kan ni fika och äta mat hos oss. Öppet kl 11-16.

Se även konstrunda.nu.

  • * * I N S T Ä L L T ! * * * *
    Loj med Vänner 13 augusti 2022

OBS! Inställt!
Då var det dags för ett efterlängtat återbesök av Loj med Vänner. Det blir nya och gamla låtar i en salig och riklig blandning, med musiker från då och nu som passerat Lojs rika musikliv. Håll i hatten, ta gärna med nåt att sitta på. Boka dig via sms till 070-517 2551, märk ”Loj med Vänner” och skriv namn på de som kommer! Vi har bar till självkostnadspris (slutet sällskap). Entre 150 kr betalas när du kommer, start kl 19.00.

Teaterföreställning: BEATA 17 augusti2022

Teaterverkstan i Ånge sätter upp ytterligare föreställning med historien om Beata Roos som avrättades här i bygden i början av 1800-talet. Ulrica Martinsdotter har skrivit manus och historien gestaltas av suveränerna Emmelie Moore och Victoria Nilsdotter. Entré på 220 kr. Kvällen börjar kl 18.00 med mingel där en teatertallrik med plockmat och dryck ingår i biljettpriset. Det här blir en garanterat spännande och gripande föreställning i musikladan på Mitt musteri i Borgsjö!
Biljetter säljs på Ånge bok- och pappershandel samt via www.kulturbiljetter.se

Genomförda evenemang:

Cirkusorkestern 21-22 juli 2022

Det här kommer bli rena rama cirkusen. Två maaagiska galakvällar med bygdens cirkusestradörer. Ett unikt tillfälle att lyssna till förföriska franska toner, eggande tempon och… ja, en veritabel musikkarusell helt enkelt! I entren ingår en cirkustallrik med lite utav varje. Bar till självkostnadspris. Slutet sällskap. Välkomna!

Entre 200 kr. Begränsat antal platser, boka via sms till 070-517 2551, skriv namn och märk med föreställningsdatum. Musikladan som för kvällen är omstöpt till ett cirkustält, öppnar dukarna kl 19! Kl 22 är tigrarna inburade och lugnet råder åter på Näset.

Cosmic Command lirar Jimi Hendrix 9 juli 2022

Tredje gången gillt för Gävlebandet i musikladan på Mitt musteri. Denna gång förstärkt med rutinerade sångerskan Ulrika Beijer som musicerat med många storheter, bl.a Tommy Körberg, Carola och Putte Wickman, ja ni hör ju själva! Dessutom åker hammondorgeln fram på några låtar, trakterad av Jonas Strömberg.

Entre 150 kr. Begränsat antal platser, boka plats via sms till 070-517 2551, skriv namn och märk med föreställningsdatum. Vi börjar spela runt kl 20. Men redan från kl 19 är du välkommen för då öppnar baren (självkostnadspriser). Omkring kl 23 råder lugnet åter på Näset.

Yogakväll med Ulrika Beijer 8 juli 2022, kl 18.00 – 19.30

Sångerskan, artisten och yogaläraren Ulrika Beijer genomför ett yogapass där hon delar med sig av sina erfarenheter till andra i Holiyoga. Denna varsamma yogaform släpper loss spänningar, frigör andning, öppnar upp och lossar blockeringar. Passar alla, särskilt bra för dig som upplever stress, sömnsvårigheter och liknande. Inga förkunskaper krävs. Ta med dig egen yogamatta/liggunderlag, kudde och filt.
Bokas genom sms till Ulrika på 073- 642 0367. Pris 200 kr inklusive förfriskning, betalas på plats.

Teaterföreställning: BEATA 6-7 juli 2022

Teaterverkstan i Ånge sätter upp en en-aktare kring historien om Beata Roos som avrättades här i bygden i början av 1800-talet. Ulrica Martinsdotter har skrivit manus och historien gestaltas av suveränerna Emmelie Moore och Victoria Nilsdotter. Entré på 220 kr. Kvällen börjar kl 18.00 med mingel där en teatertallrik med plockmat och dryck ingår i biljettpriset. Det här blir en garanterat spännande och gripande föreställning i vår musiklada på Mitt musteri i Borgsjö!
Biljetter säljs på Ånge bok- och pappershandel samt via www.kulturbiljetter.se

Sommarorkestern 1 juli 2022

Ånges kommuns egen sommarorkester från Ånge Musikskola avslutar sin sommarturné hos oss på Mitt Musteri med start kl 18.00. Vi håller till ute i det fria, vid regn är vi inne i musikladan under tak! Vi serverar hamburgare och kaffe till rimliga priser. Ingen entreavgift, ingen föranmälan, bara att komma, varmt välkommen!

Jazzfest minifestival 18 juni 2022

Nu blir det äntigen jazz på Näset! Vi ordnar en minifestival med fyra band som spelar ute i det fria mellan kl 12-16.30. Ingen förbokning, det är bara att komma, entre 200 kr. (Ungdom upp till 16 fritt inträde, och upp till 21 år halva priset). Det finns kafé och lunchalternativ. Upp på scen kommer i ordning Sommarorkestern, Bims New Orleans Friends, Pelle Andersson Band med Ina Beckman samt Spicy Advice Ragtime Band. Mer finns att läsa på affischen nedan, välkomna! I händelse av regn håller vi till inne i musikladan, annars utomhus.

På kvällen blir det en exklusiv konsert i musikladan (eller inne i huvudbyggnaden) med Spicy Advice Ragtime Band med enklare förtäring som passar den heta musiken från New Orleans med omnejd. Lägg till 70 kr till dagsentrén på 200 kr. Bar till självkostnadspris. Boka via sms till 070-517 2551, skriv namn och märk med ”jazzkväll”.

Konstrundan 2021- 6-7november

Det blev en trivsam helg tillsammans med tre mycket begåvade konstutställare, Emma Persson, Anna Malmström och Carina Färm. På bilderna syns vi efter en kul helg!

Musikkväll – LOJ med vänner, 7 augusti 2021 kl 19.00

Vi har äran att presentera LOJ med vänner som laddar för en drömskonserten i sommarnatten!
LOJ med vänner är en namnkunnig 14-mannagrupp som kommer ta oss på en minnesvärd musikalisk resa i olika musikstilar.

Alla ni som hört av er (föranmält eller bokat) har nu plats på konserten.

Obs! Konserten blir utomhus, klä er ordentligt, tag gärna med en stol om du vill ha garanterad sittplats. Vi är ett slutet sällskap med bar (öl/vin) till självkosnadspris. Kaffetermos får du gärna ta med om du vill! Konserten är nu fullbokad.

Om någon av er som anmält er fått förhinder är vi tacksamma att få reda på det. Vill ni anmäla er till kölista, skicka SMS till 070-517 2551. Entre 150 kr/pers betalas på plats, gärna med Swish. Evenemanget startar kl 19, och musiken kommer igång runt 19.30. Kl 22 råder åter lugnet och senast 22.30 åker man hem.

LOJ med vänner består av:
Lars-Olov LOJ Johansson, P O Steen, Hasse Westling, Tomas Nordin, Kent Dahlkvist, Leif Lusen Jonsson, Sören Svensson, Stickan Johansson, Victoria Nilsdotter, Adam Falk, Göran Månsson, Jens Westin, Jonatan Bob Forsen, Arne Olsson.

Musikkväll – Promenadorquestern, 8 juli 2021 kl 18.30

Det här tillfället bör du inte missa! Vi får besök av Kungliga Tekniska Högskolans studentorkester Promenadorquestern. Det blir en rivig konsert med upptåg och balett i jazziga toner. Ingen förhandsbokning krävs, kom som du är, vi sitter ute i det fria! Fri entré. Förutom musik erbjuder vi svalkande alkoholfria äppelmustdrinkar och kaffe förstås 🙂

Det här är är en verklig happening, så nära cirkus vi kommer i år, passar alla åldrar!

Musikkväll – Cosmic Command lirar Hendrixlåtar, 15 juli 2021 kl 19.00

Återfall! Gänget som spelade hos oss ifjol för full lada, kommer tillbaka med fler Hendrixlåtar i bagaget. Boka plats genom SMS till 070-517 2551, skicka namn på de som kommer och ange evenemangsdatum, så har du biljett. Pris 150 kr, betalas när du kommer. Vi håller till i ladan som tar max 50 platser! Arrangeras som slutet sällskap, bar till självkostnadspriser.

* * * Inställt * * Inställt * * * pga coronasituationen * * *
Konsert – Two Counties Country Band, 14 november kl 19.00-22.30

Nybildade Two Counties Country Band gör konsertdebut och river av egna och andras countrylåtar. Jihaaa! Anmälan via sms 070-517 2551, först till kvarn gäller! Entré 150 kr. Lokal Näsets skola. Bar till självkostnadspris. Anpassat till gällande restriktioner pga rådande pandemi.

Konstrundan allhelgonahelgen 31 okt – 1 nov, kl 11-18

Dags för den traditionsenliga Konstrundan i Ånge. Vi har glädjen att återigen välkomna Anna Malmström som utställare i våra lokaler.

Kaféet är öppet båda dagarna (lö 31/10 och sö 1/11) kl 11 – 18. Vi anpassar oss till gällande riktlinjer för evenemang under pågående pandemi.

Läs mer på https://konstrunda.nu/

Musikkväll – Norrländska Konjunkturinstitutet NKI, lördag 3 oktober kl 19-22

*** Slutsålt *** Anmäl dig till kölistan så hör vi av oss vid eventuella återbud.

Vi hälsar NKI välkomna till Mitt musteris musikscen, denna gång i granngården Näsets skola. Anmälan med SMS till 070-517 2551. Entré 150 kr. Vi anpassar oss till gällande restriktioner med avseende på pågående pandemi.
Bar till självkostnadspris öppnar kl 19.00, musiken drar igång kring kl 20. Varmt välkomna!

Ciderkurs för nybörjare och entusiaster

Mitt Musteri och Fågelviks Trädgård genomför en ciderkurs nu i höst. Kursen hålls på Mitt musteri i Borgsjö med fyra träffar där vi lär oss att göra en god cider på egna äpplen. 

Under kursen pressar vi kursdeltagarnas egna äpplen, tappar i jästunnor och senare den färdiga cidern på personliga flaskor. Tillsammans bygger vi fördjupad kunskap inför nästa års cidertillverkning! 

Anmälan via mail till info@mittmusteri.se eller sms till 070-517 2551 senast 27 september. Max 20 deltagare. Först till kvarn…

Kursavgift: 1200 kr  Kursstart söndag 11 oktober.

Välkomna! Mats och Pontus

Musikkväll – Moodswing, lördag 25 juli kl 19-22

Slutsålt. Anmäl dig till kölistan så hör vi av oss vid eventuella återbud.
 
Anmäl dig till info@mittmusteri.se eller sms till 070-517 2551. Meddela namn på alla som kommer. Inträde 100 kr/person. Baren med självkostnadspriser öppnar kl 19.
Bandet börjar spela kl 20.00. Kl 22 hörs åter bara lövsångare och en och annan koltrast…
 
Varmt välkomna!
 

Musikkväll – Tema Jimi Hendrix lördag 4 juli kl 19-22

Hendrix Cosmic Command hyllar legenden Jimi Hendrix med en instrumentell konsert i den nyrenoverade gamla ladan hos oss på Näset. Där finns gott om plats för 49 friska musikälskare. Man kan även mingla runt bland äppelträden precis utanför knuten, musiken torde höras även där 😎.

 Ciderkurs för nybörjare och entusiaster, hösten 2020

Mitt Musteri och Fågelviks Trädgård genomför en ciderkurs i höst igen. Kursen hålls på Mitt musteri i Borgsjö med tre träffar där vi lär oss att göra en god cider på egna äpplen.  Vi återkommer om tider. Anmäl ditt intresse redan nu!

Konstrunda i Ljungandalen 2-3 november 2019

För 9:e gången anordnar Ånge och Fränsta Rotaryklubbar Konstrundan i Ljungandalen. I år är Mitt musteri en av utställningslokalerna. Kom och möt Anna Malmström och Kamala K Jansson och deras konst! Kaféet är öppet 11-18 båda dagarna.

Ciderkurs för nybörjare och entusiaster

Mitt Musteri och Fågelviks Trädgård genomför en ciderkurs nu i höst. Kursen hålls på Mitt musteri i Borgsjö med tre träffar där vi lär oss att göra en god cider på egna äpplen. 

Under kursen pressar vi kursdeltagarnas egna äpplen, tappar i jästunnor och senare den färdiga cidern på personliga flaskor. Tillsammans bygger vi fördjupad kunskap inför nästa års cidertillverkning! 

Mats och Pontus